satusabah

Gerimis Mengundang (2012)

  Zamani seorang juruterbang yang berkhidmat di Sabah Air, Kota Kinabalu telah bertemu dengan seorang gadis berasal dari Kota Jakarta, Mik...


Zamani seorang juruterbang yang berkhidmat di Sabah Air, Kota Kinabalu telah bertemu dengan seorang gadis berasal dari Kota Jakarta, Mikha, yang juga anak kepada Pak Harjo, Wakil Kedutaan Besar Republik Indonesia di sini. Pertemuan yang tidak sengaja dengan keadaan salah faham di antara Mikha dan Zamani, telah membibitkan rasa kasih sayang.

Satu kecelakaan telah menimpa Pak Harjo ketika dalam perjalanan untuk lawatan kerja di Tamparuli, Sabah sehingga meragut nyawanya. Demi mengisi kekosongan hati Mikha yang baru kehilangan insan tersayang, dia akhirnya menerima Zamani sebagai penganti kekosongan itu.

Namun, kebahagiaannya tidak lama apabila Doni, tunangan Mikha sejak kecil, telah bertemu mereka di Kota Kinabalu. Pertemuan itu telah menyebabkan Zamani patah hati. Namun, Mikha dan Doni telah memutuskan perhubungan istimewa mereka di Jakarta, kerana mereka merasakan adalah lebih sesuai untuk menjalinkan hubungan sebagai adik beradik.

Mikha terus menuju ke Kota Kinabalu untuk mencari cintanya semula bersama Zamani. Namun semuanya telah terlambat apabila Zamani terlibat dalam kemalangan udara apabila helikopter yang dipandunya terhempas. Mikha merasai kehilangan apabila Zamani yang dicintai telah pergi buat selama-lamanya.

Genre: Drama/Love
General Release Date: 31 May 2012
Distributor: Astro Shaw & Real Films
Cast: Kamal Adli,Olivia Jensen,Felix Agus,Dato Eizlan Yusof,Cat Farish
Director:Ahmad Idham
Release Gerimis.Mengundang.[2012]
Quality: Gerimis.Mengundang.[2012]
Runtime: 1 Hour 21 Minutes
Filename: Gerimis.Mengundang.[2012]
Subtitle: MalayVideo ini diambil dari mana-mana bahagian di internet untuk perkongsian. Semoga terhibur!
Loading...

Related

wayang 5428512621988565745

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem