satusabah

Pelancaran Pesta Kaamatan 2013 di Kota Belud

KOTA KINABALU, 13 Mac-- Pelancaran Pesta Kaamatan peringkat negeri Sabah akan diadakan di daerah Kota Belud pada 1 Mei depan, kata Timbala...

KOTA KINABALU, 13 Mac-- Pelancaran Pesta Kaamatan peringkat negeri Sabah akan diadakan di daerah Kota Belud pada 1 Mei depan, kata Timbalan Ketua Menteri Tan Sri Joseph Pairin Kitingan.

Pairin, yang juga Menteri Pembangunan Infrastruktur Negeri, berkata majlis pelancaran itu akan disempurnakan Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman.

"Kami telah memutuskan untuk mengadakan pelancaran Pesta Kaamatan peringkat negeri tahun ini di Kota Belud," katanya dalam satu kenyataan selepas mempengerusikan mesyuarat mengenai sambutan Pesta Kaamatan yang dihadiri wakil pejabat daerah dan daerah kecil di Bangunan JKR, Sembulan dekat sini Rabu.

Tema sambutan Pesta Kaamatan tahun ini yang dipilih sendiri Pairin, iaitu Huguan Siou (Pemimpin Agung) bagi masyarakat Kadazandusun Murut, ialah 'Mengekalkan Muhibah dan Persefahaman Menerusi Kaamatan' (Tihombus Piunungan Om Pirotian Maya Kaamatan).

Pesta itu dirayakan pada setiap Mei dan berlangsung selama sebulan dari 1 hingga 31 Mei di seluruh di Sabah. - BERNAMA
Loading...

Related

pelancaran kaamatan 2268516600630796399

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem