satusabah

Bolasepak : Teerasil Dangda Pemain Pertam Tahiland Beraksi dalam Liga Sepanyol

Pemain berusia 26 tahun itu bersama kelab berkenaan atas pinjaman semusim daripada kelab Liga Perdana Thailand, Muangthong United. Dia ki...

Pemain berusia 26 tahun itu bersama kelab berkenaan atas pinjaman semusim daripada kelab Liga Perdana Thailand, Muangthong United. Dia kini berhajat mahu mendapatkan perpindahan tetap ke kelab Sepanyol itu yang nyaris tersingkir ke liga bawah, musim lalu ketika menyudahkan cabaran dengan hanya satu mata daripada zon bahaya.
berita sukan bolasepak
Aksi Teerasil Dangda
"Saya sudah pun gembira apabila dinamakan pemain gantian untuk perlawanan ini.

Saya amat teruja apabila dapat beraksi atas gelanggang di sini. Sukar untuk menerangkan kegembiraan saya ketika ini," kata Teerasil kepada media Thailand, semalam.

Sebelum ini, Teerasil mewakili juara Sepanyol, Atletico Madrid untuk satu tempoh singkat, tahun lalu tetapi tidak beraksi dalam pasukan utama.

Dia turut menjalani ujian pemilihan bersama Manchester City pada 2007 ketika kelab itu dimiliki Thaksin Shinawatra. Dia tidak dapat memenuhi hajat itu kerana gagal mendapat permit kerja.

Teerasil - tonggak pasukan kebangsaan Thailand - berkata adalah terlalu awal untuk menyebut sama ada dia akan mendapat perpindahan tetap ke Almeria. - Reuters
Loading...

Related

sukan antarabangsa 2673750606484712100

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem