satusabah

Kemaskini Arahan Perntah Berkurung yang akan berkahir Ahad ini

Berita Terkini : Polis Sabah akan Mengkaji samaada untuk lnjutkan perintah berkurung Enam Daerah ESSZONE. KEMASKINI Perintah Berkur...

Berita Terkini : Polis Sabah akan Mengkaji samaada untuk lnjutkan perintah berkurung Enam Daerah ESSZONE.

Kemaskini satusabahdotcom

KEMASKINI Perintah Berkurung di Negeri Sabah

Selepas hampir sebulan Perintah Berkurung dilaksanakan di perairan enam daerah Zon Selamat Timur Sabah (ESSZONE), pada hari ahad ini 17 Ogos 2014 adalah termpoh akhir penguatkuasaannya.

Bermula pada 19 Julai 2014 tahun ini, selama Perintah Berkurung dilaksanakan tiada masalah serius yang berlaku melibatkan kedaulatan negeri Sabah dicerobohi.

Bagaimanapun Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata, pihak polis akan mengkaji semula keperluan sama ada akan melanjutkan perintah berkurung di perairan enam daerah di Zon Selamat Timur Sabah (Esszone).

“Perkara ini akan dikaji semula apabila tempoh akhir perintah berkurung itu berakhir pada Ahad ini,” katanya.

Beliau berkata, sama ada penguatkuasaan tempoh berkurung itu dilanjutkan atau sebaliknya, ia bergantung kepada keperluan semasa.

Jalaluddin berkata demikian kepada pemberita selepas menyaksikan Majlis Serah Terima Tugas Jawatan Ketua Polis Daerah Sandakan antara Asisten Komisioner Rowell Marong dan ACP Zabidi Md Zain di Ibu Pejabat Polis Sandakan, petang kelmarin. satusabah.com
Loading...

Related

Perintah Berkurung 6292064800319815344

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem