satusabah

KENYATAAN NAZRI TIADA JAMINAN KESELAMATAN PELANCONG DI SABAH DIKECAM

KENYATAAN NAZRI TIADA JAMINAN KESELAMATAN PELANCONG DI SABAH DIKECAM ISU KESELAMATAN SABAH - Kenyataan tentang Keselamatan Sabah Dikec...

KENYATAAN NAZRI TIADA JAMINAN KESELAMATAN PELANCONG DI SABAH DIKECAM

PORTAL SATUSABAH
ISU KESELAMATAN SABAH - Kenyataan tentang Keselamatan Sabah Dikecam

BERITA SABAH - ISU KESELAMATAN NEGERI SABAH

Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Negeri Sabah, Datuk Seri Masidi Manjun mengecam kenyataan Menteri Pelancongan Persekutuan, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz yang boleh menjejaskan usaha yang dibuat Pelancongan Sabah untuk menarik balik kedatangan pelancong ke negeri ini.

Menurut Masidi, Nazri berkata beliau tidak menjamin keselamatan para pelancong yang datang ke Lahad Datu sehinggalah dua kes penculikan diselesaikan, sebagai tidak masuk akal.

“Ia sama seperti berkata bahawa beliau juga tidak dapat menjamin keselamatan para penumpang yang menaiki Penerbangan Malaysia sehinggalah kes MH370 diselesaikan atau beliau tidak dapat menjamin peragut tidak akan menyerang pelancong di Kuala Lumpur sedangkan banyak kes yang belum diselesaikan,” tambah Masidi.

Kenyataan Nazri dilihat bertentangan dengan “Perdana Menteri Malaysia kerana Datuk Seri Najib Tun Razak sendiri telah memberikan jaminan bahawa keselamatan di Sabah adalah terkawal dan terjamin,”

“Kita amat sedih kerja keras kita seperti sia-sia sahaja dan sudah tentu pesaing kita akan menggunakan kenyataan ini untuk menarik para pelancong ke negara mereka,” katanya.


Loading...

Related

Sabah 6985546568106985310

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem