satusabah

Jabatan Kastam Diraja Malaysia Rampas Mercun Bernilai RM162, 945

Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) Sabah merampas sebanyak 1,448 kotak bunga api bernilai RM162,945 di sebuah gudang di Jalan Rangg...

PORTAL BERITA SATU SABAH

Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) Sabah merampas sebanyak 1,448 kotak bunga api bernilai RM162,945 di sebuah gudang di Jalan Ranggu Batu 8, di sini, Rabu lepas.

Timbalan pengarahnya Yunos Tahir berkata bertindak hasil maklumat awam dan risikan, sepasukan angota bahagian penguatkuasan telah menyerbu gudang berkenaan pada 4 petang.

“Hasil pemeriksaan mendapati 1,448 kotak bunga api disimpan di dalam gudang berkenaan,” katanya dalam sidang media di sini, hari ini.

Beliau berkata tiada tangkapan dibuat ketika serbuan itu, namun pihaknya telah mengenal pasti pemilik tanah dan gudang berkenaan.

Yunos berkata hasil siasatan, pihaknya percaya bunga api tersebut adalah untuk pasaran tempatan dan dijual sempena perayaan Tahun Baharu Cina.

Katanya rampasan bunga api itu merupakan tangkapan kedua di daerah ini, pada tahun ini.

Sementara itu, Yunus berharap orang ramai dapat terus memberi maklumat kepada Kastam sekiranya mengetahui mana-mana individu atau syarikat yang menyimpan atau memiliki bunga api dan mercun. — BERNAMA

PERNAH LIHAT BEGINI ?


Loading...

Related

Sabah 2755644909082460670

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem