satusabah

OPS NYAH BERSEPADU : 170 PATI Ditahan dalam Operasi di Kota Kinabalu

Seramai 170 orang warga asing ditahan dalam operasi bersepadu yang diadakan di kawasan tapak pembinaan Menara Hup Seng, di sini semalam...

Berita Sabah Pendatang Asing Tanpa Izin
Seramai 170 orang warga asing ditahan dalam operasi bersepadu yang diadakan di kawasan tapak pembinaan Menara Hup Seng, di sini semalam. 

Daripada jumlah itu, 17 orang ditangkap selepas didapati tidak memiliki dokumen sah yang kemudian dibawa ke Lokap Berpusat untuk tindakan lanjut mengikut Seksyen 6 (1)(c) Akta Imigresen 1959. 

Operasi bersepadu yang diadakan bermula jam 10.00 pagi hingga 2.00 petang itu turut menangkap sembilan lelaki selepas ujian saringan air kencing yang dijalankan terhadap suspek didapati positif dadah. 

Ketua Polis Daerah Asisten Komisioner M.Chandra berkata, semua suspek terbabit disiasat mengikut Seksyen Seksyen 15 (1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952. “Operasi bersepadu itu disertai dua orang pegawai polis dan 101 anggota pelbagai agensi penguatkuasaan termasuk Polis, Jabatan Imigresen, Rela dan Jabatan Pendaftaran Negara,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini. 

Beliau berkata, operasi tersebut akan diteruskan dari masa ke semasa bagi membanteras masalah pendatang tanpa izin di daerah ini. 

“Operasi itu juga bagi memberi keyakinan kepada masyarakat bahawa setiap aduan atau maklumat yang diterima berhubung pendatang tanpa izin, akan diambil tindakan segera oleh pihak berkuasa,” katanya lagi. - SAYANGSABAH

SESUAI UNTUK ORANG DEWASALoading...

Related

pendatang tanpa izin 9008746507486249058

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem