satusabah

ANDY diangkat sebagai Wira di Semenanjung

Mohd Azlie (ND) dari sabah wajar digelar wira apabila melakukan tindakan yang berani yang mungkin anda sendiri tidak berani melakukanny...


Mohd Azlie (ND) dari sabah wajar digelar wira apabila melakukan tindakan yang berani yang mungkin anda sendiri tidak berani melakukannya.

Di bawah ini adalah kisah yang diceritakan kembali :

Gambar yang saya terima semalam cukup mengagumkan. Foto yang memaparkan sikap berani dan kemuliaan hati seorang pemuda ketika membantu seorang mangsa kemalangan ngeri.

Menurut maklumat yang diterima, seorang penunggang motosikal telah dirempuh sebuah kenderaan dan terperosok di bawah kereta (bukan myvi).

Kejadian berlaku berdekatan LRT Pandan Jaya pada malam Ahad lalu.

Kecederaannya dikatakan agak parah, retak dibahagian tempurung kepala.

Dengan penuh beranian, seorang pemuda yang menyaksikan kemalangan tersebut bertindak pantas mengeluarkan mangsa dari bawah kereta dan dengan pantas membalut luka mangsa untuk menghentikan pendarahan.

Apa yang mendapat pujian ramai, Mohd Azlie (ND), pemuda tersebut sanggup membuka dan menggunakan bajunya sendiri untuk membalut luka mangsa tersebut.

Menurut maklumat yang disampaikan seorang pembaca, Mohd Azlie lebih dikenali dengan nama panggilan ND ditempat kelahirannya. Dia yang berasal dari Kg. Merampong, Keningau, Sabah, sememangnya seorang yang ringan tulang dan disukai ramai rakan dan keluarga.

Malah, dia pernah diberi anugerah pekerja contoh sebelum ini di syarikat tempat dia bekerja.

Bukan semua orang memiliki kesungguhan dan kesanggupan begini ketika membantu mangsa kemalangan sedemikian. SUMBER
Loading...

Related

sabahan 4621095449952426864

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem