satusabah

Kuasa kasih sayang seorang ayah

BEIJING: Kisah pengorbanan seorang bapa melindungi anaknya ketika rumah yang didiami runtuh akibat cuaca buruk di China baru-baru ini, ternyata menyentuh perasaan ramai pihak.

Kejadian itu sempat dirakamkan oleh anggota bomba yang melakukan operasi menyelamat di Zhaotong, wilayah Yunnan dekat barat laut negara ini pada 23 September lalu.

Menurut portal People's Daily Online, lelaki dan anak perempuannya berusia 20 bulan berjaya diselamatkan dari celahan runtuhan rumah yang diperbuat daripada lumpur dan kayu itu.

Lebih mengharukan, foto lelaki berkenaan sedang mendakap anaknya daripada terkena serpihan runtuhan ternyata mempamerkan kasih sayang sejati seorang ayah untuk melindungi anaknya dengan apa jua cara.

Ketika diselamatkan, lelaki itu sudah pengsan akibat kekurangan air dalam badan, manakala anaknya tidak mengalami sebarang kecederaan serius.

Kisah berani lelaki yang tidak dinamakan itu turut mendapat perhatian dalam laman sosial. Rata-rata netizen memuji pengorbanan lelaki itu menyelamatkan anaknya.

"Itulah kuasa kasih sayang seorang ayah," kata seorang pengguna laman sosial Sina.
Loading...

Related

Global 6376351790137490812

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem