satusabah

Polis Daerah Tawau Selesai Kes Ragut Yang Jadi Viral

Tawau, 23 Sept - Kuasa Internet melalui maklumat orang awam menyaksikan pihak polis berjaya memberkas dua lelaki berumur antara 21 hingga 22 tahun bagi membantu siasatan dalam satu kes ragut menggunakan sebuah van selepas kejadian tersebut menjadi viral di laman Facebook dan aplikasi Whatsapp sejak beberapa hari lalu.

Ketua Polis Daerah Tawau ACP Fadil Bin Hj Marsus berkata, sebelum itu pihaknya telah menerima 2 laporan kes ragut masing- masing di hadapan bangunan Sthamin dan kawasan SMK Holy Trinity, Tawau.

Bertindak atas maklumat berkenaan sepasukan pegawai dan anggota dari Bahagian Siasatan Jenayah (BSJ) Tawau dan Strike Team (ST) berjaya mengesan seorang suspek di kawasan Jalan Persisiran Tawau dan seorang lagi suspek di Kg. Kongsi 8, Batu 4 Tawau.

Kedua-dua saspek kemudiannya ditangkap. Suspek kemudiannya membawa pihak polis ke kawasan rumah tidak bernombor di Kampung Tinagat, Batu Payung Tawau , hasil pemeriksaan pihak polis berjaya merampas semula sebuah van jenis Toyota Lite Ace bewarna krim yang disimpan untuk digunakan melakukan jenayah ragut. Turut dirampas telefon bimbit milik mangsa.

Dalam kes tersebut pihak polis telah menyelesaikan 2 kes ragut di daerah Tawau. Tambah ACP Fadil, kesemua suspek ditahan reman mulai hari ini dan disiasat mengikut Seksyen 379 Kanun Keseksaan.

Beliau juga turut mengucapkan terima kasih kepada orang awam yang prihatin dalam perkongsian maklumat berkenaan. - Polis Daerah Tawau
  
 
Loading...

Related

Polis Daerah Tawau 3363177607361157672

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem