satusabah

Satu Bas Bawa PATI

Tawau: Polis menahan 31 individu termasuk dua lelaki disyaki mengurus kemasukan pendatang asing tanpa izin (PATI) ke Tawau, di Hentian Balung, tengah malam kelmarin.

Ketua Polis Daerah Tawau Asisten Komisioner Fadil Marsus berkata, tangkapan dibuat pada 12.30 malam selepas sepasukan anggota polis mengekori sebuah bas disyaki membawa PATI dari Indonesia.

"Ketika tiba di Hentian Balung, polis menahan bas terbabit dan hasil pemeriksaan terdapat penumpang berusia antara dua hingga 50 tahun terdiri daripada 26 lelaki dan wanita dewasa bersama lima kanak-kanak.

“Turut ditahan dua lelaki disyaki sebagai penyeludup mengurus kemasukan (PATI) sebagai pekerja ke beberapa daerah lain berhampiran Tawau," katanya ketika ditemui di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tawau, di sini, hari ini.

 Fadil berkata, dua individu ditangkap mengikut Akta Anti Pemerdagangan Orang Dan Penyeludupan Migran 2010 kerana disyaki menguruskan Migran manakala PATI yang lain ditangkap di bawah sekyen 6(1)(c) Akta Imigresen 1959/1963.
Loading...

Related

pendatang tanpa izin 2514861319945588216

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem