satusabah

Taasub bunuh zombi

Arkansas (Amerika Syarikat): Seorang lelaki kini berdepan hukuman mati selepas membunuh seorang wanita berusia 90 tahun akibat terpengaruh dengan drama televisyen zombi, The Walking Dead yang disaksikan berulang kali.

Menurut laporan polis, Richard Jordan Tarver yang tinggal tidak jauh dari rumah Lavinda Counce mengetuk pintu rumah mangsa dan memaksanya masuk ke dalam but kereta pada 3 Julai 2015 sebelum menembak belakang kepalanya di sebuah ladang jagung. Tarver ditahan selepas anak perempuan Lavinda menemui beg hitam di dalam rumah ibunya mengandungi tukul, kapak, belantan, tali dan tuala kecil yang sepadan dengan DNA Tarver.

Menurut Daily Beast, pendakwa raya mahu hukuman mati dikenakan ke atas Traver yang berdepan tuduhan membunuh, menculik, merompak, pecah rumah, kecurian dan memilik senjata api.

Khamis lalu, Timbalan Pendakwaan Peguam Grant DeProw memberitahu Mahkamah Craighead County Circuit yang babak dalam satu episod The Walking Dead mempengaruhi Tarver untuk membunuh Lavinda.

Tarver menembak warga emas itu menggunakan pistol sebelum meninggalkan mayatnya di tempat letak kereta di sebuah hospital di mana mangsa ditemui dalam keretanya sembilan hari kemudian.

enurut Deprow, Tarver bertindak sedemikian kerana mahu merasai pengalaman membunuh seseorang. Dia juga mendedahkan begitu taasub dengan zombi.
Loading...

Related

Jenayah 4210644115014816994

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem