satusabah

Anggota Rela hanya tahu jaga trafik bila kenduri - Shafie


Ada yang cakap kenyataan Presiden Parti Warisan ini adalah satu penghinaan terhadap Anggota RELA manakala bagi penyokong Datuk Shafie Apdal itu kenyataan itu tidak menghina.

Presiden Parti Warisan itu mengulas mengenai peranan anggota RELA dalam membantu pihak keselamatan menjaga kedaulatan di Zon Selamat Timur Sabah (Esszone).

Anggota Rela yang sudah menjalani latihan akan diletakkan berada di barisan kedua ke­rana penguatkuasaan masih terletak pada Esscom yang melibatkan pelbagai agensi penguat kuasa.

Anggota dan pegawai  Rela berkenaan akan berfungsi sebagai barisan kedua dalam tugas pemantauan keselamatan di kawasan Esszone yang mempunyai pantai sepanjang lebih 1,700 kilometer di mana agensi-agensi penguat kuasa akan tetap menjalankan tugas mereka dan Rela akan membantu bagi melakukan pemantauan keselamatan bagi tempoh 24 jam di lokasi-lokasi yang telah ditentukan.

Paling penting ialah kese­lamatan masih tanggungjawab Esscom tetapi Rela akan membantu mereka kerana kawasan yang luas. 


P/S: Shafie bukan ambil berat sangat pun soal keselamatan Sabah di pantai timur tetapi kenytaan ini lebih untuk kepentingan politik sahaja sebab dia bukan tinggal di sana (pantai timur). Dari dulu kita jarang melihat beliau balik Sabah kerana beliau berada di Semenanjung Malaysia memandangkan keluarganya berada di Kedah.

ANGGOTA RELA berhimpun minta Shafie tarik balik kenyataan keterlaluan yang dianggap sebagai penghinaan terhadap mereka
Baca Juga :

RELA lapor polis, tuntut Shafie menarik balik kenyataan

Loading...

Related

Shafie Apdal 3181860925153751101

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem