satusabah

Ibu dipenjara tawar anak perempuan jadi pemuas nafsu

KOTA KINABALU: Seorang ibu tunggal anak tiga dijatuhi hukuman penjara lima tahun kerana menawarkan anak perempuannya di bawah umur untuk memberikan perkhidmatan seks kepada seorang lelaki Pakistan.

Wanita berusia 32 tahun itu mengaku bersalah di hadapan Majistret Cindy Mc Juce Balitus untuk pertuduhan di bawah Seksyen 31 (1) (b) Akta Kanak-Kanak 2001 yang membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda maksimum RM20,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Dia yang tidak diwakili peguam tertuduh mengaku melakukan kesalahan itu di sebuah hotel di Putatan pada 2 Mac.

Pegawai Pendakwa Inspektor Isfandiar Dr Jasdi memberitahu mahkamah bahawa tertuduh telah ditangkap apabila sepasukan polis menyerbu sebuah bilik hotel.

Dalam serbuan itu, polis telah mengetuk pintu bilik berkali-kali sebelum seorang lelaki berketurunan Pakistan berumur 3o-an membuka pintu.

Pemeriksaan polis di dalam bilik itu mendapati seorang gadis berusia 14 tahun sedang duduk di atas katil.

Apabila ditanya oleh pihak polis apa yang dia buat di sana, gadis itu menceritakan yang ibunya menawarkan dia melakukan hubungan seks dengan seorang lelaki Pakistan untuk mendapatkan bayaran atas.

Gadis malang itu turut memberitahu ibunya berada di dalam bilik sebelah.

Tertuduh merayu minta diringankan hukuman dan meminta mahkamah memberikan peluang kepadanya untuk berubah dan beliau menyesal atas perbuatannya.

Tertuduh memberitahu dia mempunyai tiga orang anak tetapi tidak mempunyai suami.

Pendakwaan tertekan dengan hukuman berat bagi tertuduh untuk memberi pengajaran kepada bakal pesalah kerana ini adalah satu jenayah yang serius dan tidak ada kompromi bagi kesalahan sedemikian.

Mahkamah memerintahkan tertuduh, yang menangis di kandang tertuduh, menjalani hukuman penjara itu bermula semalam.
Loading...

Related

Berita Sabah Terkini 5130937535434486317

PEMASARAN SATU SABAH
ISU PANAS 1MDB

Jumlah Paparan Halaman

POPULAR

Recent

Comments

Connect Usitem